NHL Special: Et årti med Crosby og Ovechkin

NHL sæsonen er over os og i denne artikel ser vi nærmere på et jubilæum til to spillere, som har været med til at definere dagsordnen i NHL igennem de sidste 10 år.

De to spillere der her tænkes på er verdens pt. bedste ishockeyspiller Sidney Crosby og den anden er det russiske missil Alexander Ovechkin.

 

Rekordsættende Crosby

Alexander Ovechkin er rent faktisk to år ældre end Sidney Crosby, og burde derfor have spillet en sæson mere i NHL end Crosby, men grundet en lockout, som optog en hel sæson, debuterede de begge i sæsonen 05/06 under stor medie bevågenhed. Begge spillere var blevet valgt først i deres respektive drafts(Ovechkin i 2004 af Washington Capitals og Crosby af Pittsburgh Penguins i 2005).

Forventningerne til de to megatalenter var enorme fra start af, og det er tidligere set, spillere falde helt igennem, fordi de ikke har kunne klare presset fra omverdenen, men Ovechkin og Crosby skuffede ikke. Crosby blev den yngste nogensinde til at nå 100 points i én sæson og Ovechkin tog sig af titlen som bedste rookie i deres fælles første sæson i NHL.

I den efterfølgende sæson blev Crosby tilmed udnævnt som kaptajn for sit hold, igen som den yngste nogensinde til at opnå den store ære og ikke nok med det tog han sig også af topscorer og MVP titlen i hele NHL i en alder af blot 19 år. På trods af sin titel, som årets rookie, stod Oveckin lidt i skyggen af Crosby de første par år, men han tog revanche.

 

Ovechkin strikes back

I sin tredje sæson i NHL, blev det for alvor Ovechkins tur til at stå i rampelyset. Han skød imponerende 65 pucke i mål i 82 grundspilskampe og tog sig både af målscoretitlen, topscorertitlen og MVP titlen. ovenpå den flotte sæson udnævnte Capitals ham til deres kaptajn, man undrede sig over dette valg, da Ovechkin ikke er den fødte leder, og medierne begyndte at spekulere i om det var for at fosøge at hamle op med Crosbys præstationer at man nu gav “Ovi” C’et på brystet.

I samme sæson oplevede Corsby lidt af en nedtur, da han midtvejs lå til at blive suveræn topscorer, men løb ind i alvorlig skade som kostede ham resten af grundspillet og dermed en den del personlige titler. Crosby vente tilbage i slutspillet og førte sit Pittsburgh Penguins helt frem til Stanley Cup finalen, hvor de dog måtte se sig slået af Detroit Red Wings i 6 kampe.

Læs: Her er de største danske NHL-stjerner

 

Stanley Cup

Efter 3 sæsoner i NHL havde begge spillere vundet en masse personlige titler, men ingen af dem havde endnu løftet det største trofæ af dem alle, Stanley Cuppen. Crosby havde været klart tættest på med finale nederlaget til Detroit, men i sæson nummer 4 kom forløsningen så. Sidney Crosby blev den yngste kaptajn i NHL historien til at løfte Stanley cuppen efter hans Pittsburgh Penguins fik revanche i mod Detroit Red Wings og vandt finalen i 7 kampe.

Selvom Ovechkin røg tidligt ud af  slutspillet opnåede han dog stadig at blive kåret til Ligaens MVP endnu en gang, efter han for 3. gang på fire sæsoner havde passeret 50 mål i grundspillet.

Begge spillere leverede den efterfølgende sæson, en flot points produktion, og Crosby fik som den eneste af de to en titel med hjem, som den mest målscorende spiller i ligaen.

 

Ovechkins Forbandelse

Fra sæsonen 10/11 har begge spillere kæmpet med at finde deres topniveau, Crosby sloges med skader, som begrænsede hans deltagelse en del, men alligevel opretholdte han en særdeles godkendt produktion, i mens Ovechkins produktion faldt til et mere gennemsnitligt niveau. Crosby modtog stadig en del ros for sit spil og sin egenskab til at lede sit hold, i mens flere medier begyndte at stille spørgsmåls tegn om Ovechkin kunne føre sit Capitals til en Stanley cup triumf.

Denne forbandelse har hvilet over Ovechkin i hans sidste 5-6 sæsoner, hvor Capitals flere gange er røget tidligt ud af slutspillet. Crosbys Pittsburgh har heller ikke kunne finde melodien og har også kæmpet med at nå langt i slutspillet. Fælles for de to spillere er dog at selvom deres hold ikke altid har præsteret gode resultater har de ofte strålet alligevel og deres rivalisering og sammenligning af de to vil fortsætte de næste mange sæsoner.

Tags: