Superligaen 2018 – Sådan er det gået

Superligasæsonen 2017/2018 er snart et overstået kapitel, og hvilken sæson vi har fået. Brøndby og FCM helt lige i kampen om guldet, mens der er masser af drama i bunden af ligaen, hvor flere hold kæmper om at undgå nedrykningen.

Den nye superligastruktur blev for alvor sat på prøve i denne sæson, hvor den er blevet meget udskældt grundet en scenario i den sidste runde i grundspillet. Her ville SønderjyskE nemlig få mest muligt ud af at tabe kampen, og da de tabte i overtiden til FC Midtjylland, blev der virkelig spekuleret i, om det var matchfixing fra SønderjyskE’s side.

Den sag er dog efterhånden glemt, og vi kan derfor fokusere på nogle af de andre ting, der sker i ligaen.

Champions League, hvem skal med?

Indtil videre er det fortsat vidt åbent om, hvem der skal med i Champions League for Danmark. Brøndby og FCM er A point i toppen af ligaen, og det er altså kun vinderen i Danmark, der får mulighed for at kvalificere sig til Champions League.

Brøndby står med de bedste kort på hånden, da de skal møde AC Horsens og AaB, mens FC Midtjylland har FC København og AC Horsens.

Der er blot en uge tilbage af Superligaen, og her vil vi altså have svar på, hvem der skal være Danmarks repræsentant ved Champions League kvalifikationen.

Hvilke spillere kan blive solgt?

Flere spillere i Superligaen har i den grad givet sig selv et købsskilt på ryggen. Det mest prominente navn i øjeblikket er nok Bubacarr Sanneh, som FC Midtjylland hentede i AC Horsens. Forsvarsspilleren scorer mål på samlebånd med hovedet, og er fortsat en solid stopklods. Kan FCM holde på ham?

Superligaens topscorer, Pål Alexander Kirkevold ligner også en spiller, som mange klubber har kig på. Hobro bør ikke have interesse i at holde på nordmanden, som kan sende mange penge til klubben.

Kigger vi mod FCK er det især Victor Fischer, der ligner deres største salgspotentiale. Fischer fortsætter med at bombe mål ind og brillere med flotte assists, og det vil derfor være en overraskelse, hvis Fischer er i ligaen efter sommerferien.