VM i Ishockey 2018

Sådan gik det under VM i Ishockey 2018

Danmark har netop været værter for den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund. VM i Ishockey 2018 blev nemlig afholdt i hhv. Herning og København, hvor der var solgt mere end 300.000 billetter.

Foruden det store antal af turister som VM tiltrak, så var der også omkring en milliard seere samlet foran skærmene ved mesterskabet. Det hele er dog afsluttet med Sverige som vindere, men der kom masser af overraskelser.

Vi opsummerer her, hvad der skete i løbet af ishockey VM 2018, så du ikke har misset noget.

Historisk ringe hold med ved VM

A-VM i Ishockey er for de 16 allerbedste nationer i verdenen. Hvert år rykker to hold dog ud. Det er de to hold, der ender på sidste pladsen i deres grupper.

I år var et godt år for de mindre gode hold, da der var to hold, der klarede sig historisk ringe. Sydkorea og Hviderusland fik nemlig 0 point. De spillede syv kampe, og de havde stort set ingen chance i nogle af dem.

Sydkorea var især ringe, da de endte med en målscorer på -44. De lukkede 48 mål ind og scorede sølle fire mål. Hviderusland var lidt bedre på det område, hvor de endte med en samlet målscorer på -28. De lukkede 36 mål ind og scorede selv otte.

Selvom Sydkorea var det klart dårligste hold ved mesterskaberne, så var det Hviderusland der skabte den største historie i medierne, da de fyrede deres træner midt under VM.

Danmark missede kvartfinalen i sidste kamp

For Danmarks vedkommende leverede man et storslået VM med flotte resultater. 11 point blev det til for Danmark i gruppe B, og det var faktisk kun et point mindre end Schweiz i gruppe A, der endte med at gå i finalen.

Danmark vandt tre kampe, hvor den ene var efter straffeslag mod Tyskland, mens det blev til tre nederlag. Det var nederlaget i den sidste kamp til Letland der kostede, da de to hold spillede om, hvem der skulle med videre i kvartfinalen.

Letland besejrede Danmark 1-0, og så var det dansk exit, mens Letland kunne fortsætte i turneringen

Canada og USA gik kolde

De to helt store hockeynationer, USA og Canada var flyvende i starten af VM, hvor de skiftevis vandt med store cifre. Begge nationer vandt stort over Danmark, men til sidst i gruppespillet begyndte gassen at gå af ballonen.

USA sluttede 2’er mens Canada sluttede tre’er, og selvom begge hold gik videre fra kvartfinalen, så blev de slået ud i semifinalen.

Sverige knuste fuldstændig USA, da de vandt med hele 6-0 over favoritterne, mens Canada meget overraskende blev slået ud af Schweiz.

I kvartfinalen skulle USA og Canada mødes igen, akkurat ligesom i det første opgør af gruppespillet. I det første opgør vandt USA, og det gjorde de også igen med cifrene 4-1. Dermed var der bronze til USA.

Finalen stod altså mellem Sverige og Schweiz. De fleste havde forventet, at svenskerne ville gøre kort proces, ligesom de gjorde mod USA i semifinalen.

Det endte dog langt fra sådan, og det var faktisk Schweiz der bragte sig foran. Kampen endte 2-2 i ordinær spilletid, og da der ikke var fundet nogen vinder i overtime, måtte det ud i straffeslag. Her vandt svenskerne, og de kunne dermed kalde sig verdensmestre i ishockey 2018.

All-Stars:

Der var rigtig mange spillere der brillerede under slutrunden, hvor Danmark bl.a. kunne prale af, at have den næstbedste målmand i form af Frederik Andersen. Det var kun svenske Anders Nielsen, der havde en bedre redningsprocent.

Frederik Andersen blev kåret til turneringens målmand af IIHF, men der blev dog ikke plads på All-Star holdet.

All-Star holdet så således ud:

Forwards: Rickard Rakell, Patrick Kane, Sebastian Aho

Defencemen: Adam Larsson, Oliver Ekman-Larsson

Målmand: Anders Nilsson

Turneringens spiller: Patrick Kane.

Sverige var altså bedste repræsenteret på All-Stars holdet, hvor de havde hele fire spillere med på holdet, der blev sat af medierne.